Wat kunt u zelf doen om inbraak te voorkomen?

Inbraak in komt helaas maar al te vaak voor. En het brengt vaak meer teweeg dan alleen materiële schade en financieel verlies. U kunt zelf ook maatregelen treffen om inbraak te voorkomen.
  • U verkleint de kans op inbraak met professioneel hang- en sluitwerk, zoals dievenklauwen/pinnen aan de scharnierzijde van ramen en deuren.
  • Laat waardevolle spullen niet rondslingeren. Berg ze op, liefst uit het zicht en als het kan in een kluis. De inbraakgevoeligheid van de woning wordt hoofdzakelijk bepaald door de aanwezigheid van attractieve zaken, zoals sieraden, geld, waardepapieren, TV’s, geluidsapparatuur, laptops, antieke voorwerpen en waardevolle verzamelingen. Deze leveren inbrekers ‘snel’ geld op.
  • Sluit altijd ramen en deuren als u de woning verlaat of bijvoorbeeld in bad gaat. Vergeet niet de lichtkoepels, dakramen en balkondeuren.
  • Beperk de opklim-mogelijkheden voor de inbreker. Laat bijvoor beeld een ladder niet los in de tuin staan of leg hem met ketting en hangslot vast. Andere opklim-mogelijkheden zijn bijvoorbeeld afvalcontainers, regenpijpen, zonweringen, schuttingen of de steiger van de schilder.
  • Voorzie waardevolle zaken van postcode en huisnummer door middel van graveren, etsen of inbranden. Registreer deze bezittingen op een lijst en maak er eventueel foto's van. Na een diefstal kan dit nuttig zijn voor verzekering en opsporing. Ook zijn gemerkte voorwerpen vaak minder waardevol voor de inbreker.
  • Voorkom dat een overvolle brievenbus, een niet gemaaid gazon of een briefje op de deur uw afwezigheid verraden. Kondig uw vakantie ook niet aan via social media zoals facebook, hyves en twitter.
  • Door middel van instelbare schakelklokken kan een normaal bewoningspatroon worden gesimuleerd. Dit is te realiseren met de inbraakcentrales waar MolSier mee werkt.
  • Een inbreker wordt niet graag gezien. Plaats daarom verlichting aan de gevel, bij voorkeur in een slagbestendige behuizing. Deze kan door middel van een bewegingssensor automatisch worden geactiveerd.
  • Maak met buren en familie afspraken tijdens vakanties of langdurige afwezigheid.

Wilt u van uw woning een onneembare vesting maken? MolSier kan dan ongetwijfeld iets voor u betekenen. Bel 0299-320987 en maak een vrijblijvende afspraak.
Reageer direct: vul het formulier in of bel 0299 320987

  De heer Mevrouw
Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Telefoon: *
Email: *
 
Toelichting:
 
  beantwoord mijn vraag via email
neem telefonisch contact met mij op